מה אדם אמור לעשות אל מול תופעה, שהיא כל כך מופרעת עד שאפילו לא נעים להביט בה? המבוכה הזו, שחשים אל מול מי שמביך את עצמו עד כדי כך שלכם כבר לא נעים מעצם היותכם עדים לזה, כששרירי הפנים מתכוצים, הגוף מתחיל לנוע באי נוחות ורומז למוח שעדיף פשוט להמלט מהמקום? אני קוראת לזה "סינדרום ג'ורג' קונסטנזה". לכן קשה לי עם "סיינפלד" וגם, ובמיוחד, עם עיתון "הארץ". מה גם שבעוד שאין לי ציפיות מג'ורג', "הארץ" היה פעם עיתון (צייטונג) מכובד.
לכן, אני נמנעת מלעשות את זה לעצמי. כלומר, לקרוא את הארץ. אבל היום נשלחה אלי כתבה, עשיתי טעות טפשית, וקראתי אותה. בדיוק אתמול תהיתי עם חברים, מדוע טפשות מעורר בנו דחפים אלימים. זה כל כך אינטואיטיבי, הדחף הלא רצוני להכאיב לטיפש וכל כך אוניברסלי, שבוודאי יש פה איזה יתרון אבולוציוני עלום. למרבה המזל, לרוב הדחף הזה נשלט אבל ב"מאמר" (ארטיקל) "אנטי ציונים" של אורי משגב ב"הארץ" 31.08.2017 ישנה יותר מטפשות. יש גם רוע, גם מן התנשאות של אוויל, שהבורות שלו כל כך מוחלטת ומושלמת עד כי אין בו אפילו את הכושר המנטלי שהיה מאפשר לו להבחין בה.
ומילא, הוא עצמו. ל"הארץ" אין עורכים? ומילא עורכים – יועץ משפטי? הלוא מאמר נאצה והסתה, המשווה שרת משפטים במדינת ישראל ל- לא פחות מאשר- לנאצים – לא אמור להיות חוקי. אין חוק שאוסר מפורשות להכפיש כך ועוד בנוסף לייצר זילות שואה?
מכל מקום, בכל החצי הראשון של ערימת הדומן הזו, אולי נדמה לקוראי הארץ שטופי המוח זה מכבר, שמשגב אמר פה משהו.
למעשה, הוא רק הקיא את תכולת קיבתו על הנייר, חיבר בין מילים בעלות הקונטציות השליליות ביותר עם כמה מילות חיבור לא מחייבות בניהן, תוך שילוב סלנג נאצי ("מרחב המחיה" (לבנסראום)") כדי לוודא שהמילים ממש יעוררו אימה. שילוב של קונוטציות מכפשניות בתוך טיעון נחשב לכשל לוגי, המאפיין את הדמגוג. אבל משגב לא קישט את הטיעון שלו כחלק מסטיליסטיקה דמגוגית. הוא פשוט שכח לשים שם טיעון בכלל. מפה ניתן היה ללמוד על השרה או על ה"זרם הפוליטי" שהיא מייצגת, דבר אחד בלבד: שמשגב לא אוהב אותם.
הנה (המקור בכחול)
אנטי ציונים
איילת שקד מייצגת בישראל זרם פוליטי, שבעבורו הרייך השלישי היה רק תאונת ניווט, טעות בכתובת. אלה אנשים שאין להם בעיה עקרונית עם תורת הגזע, כל עוד אינה מופנית כלפי היהודים, אלא משמשת אותם. במקום עליונות הגזע הארי הם מדברים על "עם סגולה" ו"העם הנבחר". את טוהר הדם מחליפים ב"רוב יהודי" וב"מניעת התבוללות". מרחב המחיה (לבנסראום) נהפך ל"ייהוד הגליל" ו"הארץ המובטחת". זכויות הפרט הן נחלת האדם העליון; הגזעים הנחותים יותר (ערבים, שחורים) יכולים להסתפק בפירורים, ובכל מקרה, לא יעלה על הדעת "להתכופף" בפני זכויותיהם.אלה ערכי הליבה, שעל פיהם ניסחה שקד מחדש את הציונות בנאומה בכנס לשכת עורכי הדין השבוע. בכך יצקה תוכן מחודש בהחלטת האו"ם הידועה לשמצה, זו שהשגריר חיים הרצוג קרע לגזרים מעל דוכן הנואמים בעצרת הכללית: הציונות היא גזענות.
מילים קשות!
ברררר….
נאמר פה משהו? טיעון? הובאה ראייה? למצער, נוצקה פה אנלוגיה על פי יחס של דימיון מהותי? "מרחב מחייה" (לבנסראום)" בתוך ארצך, ברצינות ניתן להחליפו – בתירוץ המתועב שבו השתמשו הנאצים להצדיק את כיבוש מדינות ושעבודן למנגנון השטני של טבח העם היהודי ?
קשקוש מטופש, מכפישני ומרושע, "נהפך" לטיעון?
רק ב"הארץ".
ועתה, לאחר שלא אמר שום דבר, משגב גוזר מזה מסקנות כאילו הוכיח עתה תופעה במציאות כלשהי:
"בכל מדינה דמוקרטית מתוקנת, ודאי במדינת העם היהודי, היו צריכים להקיא ולהוקיע אותה ואת דומיה. לסמן אותם, לבודד אותם, להתנער ולהחרים. בישראל של ימינו הם חברים מכובדים בממשלה."
ללא ספק, יש לפעול! מהר. בדחיפות, להקיא, להוקיע! לסמן, לבודד, להתנער, להחרים!
הנה כי כן, הזרם האידיוטי שמשגב מייצג, בעניו, הרייך השלישי פשוט טעה במטרה: לו היה פועל כפי שפעל, קרי , הקיא, הוקיע, סימן, בודד, התנער, החרים (ושחט. משגב השמיט אמנם את הדרישה הזו אבל כל גרמניה של שנות ה-30 עד לשחיטה, כבר הכל פה) ורק "הופך" "יהודים", ל"יהודים שמשגב לא אוהב", אזי, הכל היה בסדר.
וכך אני מגלים אל נכון, שאין למשגב בעיה עקרונית לסמן "תתי אדם" (אונדרפרסונן), במיוחד לא – יהודים. אם רק היה היטלר היה קצת יותר סלקטיבי (סלקטיבי), הוא ומשגב היו תמימי דעים.
ולמה בעצם צריך "להקיא", "להוקיע", "לסמן", וכו…? כי על פי משגב, מדובר בבני אדם לא ראויים, בשל היותם, לדעתו, אלו שמסמנים, מבודדים, מתנערים מחרמים – בני אדם אחרים.
האם זה עניין של שנאה גזעית? האם גזענים הם תת-אדם? ניתן אולי להזכיר למשגב, שגם הערבים טיפה גזענים. למעשה, מבחינתם יהודים הם טמאים, חזירים וקופים, ובמדינה הפלסטינית שתקום לא תורשה דריסת רגל לאף יהודי . אז אם הם פסולים, גם אותם צריך להקיא, להדיר וכד'. וזה מה ששקד, לטענתו , אכן עושה. ומאחר שהיא מדירה לכאורה ערבים, שמדירים אותה כי היא יהודיה, הוא סבור שזו סיבה מספקת לשלול ממנה ומכל ה"הזרם פוליטי" את זכות הביטוי, את עצם הזכות להיות בתוך קהל אנושי…
האם משגב מטומטם מכדי לתפוס, שבעוד שהוא לא אמר דבר וחצי דבר על שקד או "הזרם שהיא מייצגת" – הוא אמר את כל מה שנחוץ להבין – שאת עצמו הוא שולל- לשיטתו-הוא, והפעם גם הביא את מלוא הראיות המתקפות – בעצם המאמר הזה?
מי הוא חושב שהוא? בן לגזע עליון, בעל דם טהור, נישא מעל תתי-האדם עד לכדי כך שהוא הקובע מי אינו ראוי כלל להתקיים בחברה אנושית – ואדרבא – שיש להקיא, להדיר, להחרים, להכחיד…
מביך.
אחרי שמשגב סיים להוכיח את הדימיון המושלם שלו עצמו לנאצים, לשיטתו שלו, ורק את זה, וגם גזר מסקנות מהנחות היסוד המופרכות שלו, הוא ממשיך לגזור עוד ועוד מסקנות שכולן אינן אלא התבוננות עמוקה וחודרת – לא אל מציאות אלא היישר אל התבנית הפרשנית שלו עצמו, מתוך מבנה האישיות שלו, הופך את זווית המבט – ומשליך על הזולת:
שימו לב למלל המכפשיני:
בכך הפקירה מדינת ישראל את עתידה החינוכי והחוקתי־המשפטי בידי מפלגת האחים היהודים. זו איננה רק מפלגה גזענית וחשוכה, אלא גם אנטי־ציונית בהגדרה. הציונות שאפה להקמת בית לאומי ליהודים בגבולות בטוחים ומוכרים ולכונן בו חברת מופת ליברל־דמוקרטית. הרצל, אחד העם, אוסישקין, נורדאו, א"ד גורדון, ויצמן ובן־גוריון לבטח מתהפכים בקברם אל מול הקריקטורה החצופה שמעזה לדבר בשמם.
או. תודה רבה לאל! סוף סוף טיעון. אווילי אמנם, אך אומר משהו. לפחות זה:
הטיעון: "הבית היהודי" הגזעני והחשוך הוא אנטי-ציוני, (ולא סתם "אנטיציוני". אלא "בהגדרה"! הסופרלטיב האווילי, שאף דמגוג לא יכול לוותר עליו, מתאים או לא) משום שהציונות היא השאיפה להקים בית לאומי לעם יהודי, ו"הבית היהודי" איכשהו לא נכנס להגדרה הזו. להפך. הבית היהודי הוא "אנטי-ציוני". למה בעצם?
כי הציונות שאפה ל"הקמת בית לאומי ליהודים בגבולות בטוחים ומוכרים ולכונן בו חברת מופת ליברל־דמוקרטית". ואילו הבית היהודי זו הלוא מפלגה נאצית, והציונות לא שאפה להקים בית נאצי לעם היהודי.
עכשיו הכל ברור. הלוא כן?
אם כך נותר רק לבחון מה "נאצי" בבית היהודי: ובכן, הלוא זה לחלוטין מובן מאליו! הכל כבר בטקסט! אם מחליפים "יהודים" ב"גרמנים", "עם סגולה" ב"טוהר הגזע", "טוהר דם" ב"רוב יהודי", כי זה ממש בדיוק אותו דבר, "גזעים נחותים" נחליף ב"ערבים" (מן הסתם, דעתו של הכותב) והנה לכם.
אלא, שלמעט קוראי הארץ, שטופשו כבר ללא תקנה, אנשים עלולים לעצור פה ולומר למשגב: לא. בואו לא נחליף "עם סגולה" עם "טוהר הגזע". כי "עם סגולה" פירושו "העם עם התכונה הטובה" כלומר, עם השאיפה למוסר. כמו למשל, השאיפה לכונן "חברת מופת" חתיכת אימבציל מופלץ שכמוך. אלוהים אני מקוה שזה כואב. אתה דורש להקים "חברת מופת" פה, באמצע מרחב איסלמי עצום, נחשל ואלים? למה נראה לך שזה אפשרי? כי בניגוד לערבים הנחותים אנחנו, היהודים, יש לנו דם יהודי טהור, גנים מיוחדים במינם כך שלא רק שתפיסתך אנחנו אמורים להיות "אור לגויים" אלא – מופת. ממש? מופת למי? לערבים הנחותים? שמא נראה לך שאם רק מדינת ישראל תקלוט חצי מאוכלוסית אפריקה – או אז היא תהיה חברת מופת? איך זה עובד לך? הישראלים – חלקם הגדול – נאצים. הערבים, אני מקוה שלא מהם לקחת את המודל המופתי. האפריקאים, כנ"ל. אבל יחד? יחד – זה יביא לאוטופיה המופתית ?
אתה טיפש מכדי לאפשר לך לחצות כביש ללא ליווי מבוגר אחראי.
אז כן. אפשר להחליף בינו לבין "גזע". אפשר גם להחליף בין "משגב" ל"איינשטיין". הכל אפשר, זה רק לא יהיה הגיוני. למעשה, אפשר להחליף את כל המאמר הזה בנייר טואלט – וההחלפה פה תעבור הרבה יותר חלק. שלא לומר – נעים ומלטף.
אבל אם כבר התעכבנו לרגע על עקרון ההחלפה המטורלל של משגב, נדבר לרגע על המקור האמיתי, שבשלו המושג "עם נבחר" כל כך חורה למשגב.
משגב צמח מן הסתם על תרבות המערב, גם אם לא עלה כל כך יפה. בתרבות הנוצרית המערבית ישנה נקודה כואבת תמידית שאינה מפסיקה לדמם ולהעלות מורסה. הנצרות לתפיסתם,היא הדת הנכונה. אבל בספר הקדוש להם, הברית הישנה, כתוב מפורשות שהיהודים הם העם שאלוהים בחר בו. ואדם מאמין, מאמין שאלוהים עצמו כתב את הספר.
זו היתה מאז ומתמיד בעיה קשה מאד לכנסייה ומעולם לא הצליחו לפתור אותה באופן משכנע. "עקרון ההחלפה" שהמציאו היא תיאוריה צולעת, שעל פיה אלוהים נטש את העם הנבחר כעונש על דחיית תורתו של ישו. אלא – שהתיאוריה – לא כתובה בברית הישנה. וההפך – כן.
לאורך הדורות, הוגים וסופרים רבים בתרבות המערב ניסו להתמודד עם הבעיה, המשורגת ממש בתוך התרבות. אחת הדרכים היותר נפוצות לפתור את הבעייה – היא בלעג. לאורך ההסטוריה אינספור יהודים שמעו מגווים את המילים "העם הנבחר" בבוז ולעג. במיוחד כאשר היו היהודים שרועים על הארץ והגוי הנגזל בועא בהם תוך השמעת הפראזה. "עם נבחר, הא?(בעיטה) ואיפה אלוהים שלך עכשיו? (בעיטה)".
ככה הצליחו הגויים האנטישמים, מוכי תסכול וקנאה, לדפוק בבעיטות את תחושת החלחלה לשמע הפסוק "עם נבחר" היישר לתוך הגנים היהודיים.
ואגב, מעולם לא שמעתי, לא משקד, לא מבנט, ולמעשה כבר שנים לא שמעתי מיהודי את המשפט העם הנבחר, למעט מאובססיבים מטורללים כמו משגב. הסנטימנט האנטישמי כל כך טבוע בתוך משגב עד כי הוא שומע את זה גם כשלא נאמר.
לעניינו. היינו בכך ש"הבית הלאומי" הוא לא רק נאצי אלא גם "אנטי ציוני" , כי הציונות היא בית יהודי"בגבולות בטוחים". פה יש חידוש קטן מבית משגב, כי עד אליו ציונות היתה בית לאומי לעם היהודי בפלסטינה. אבל, מי יודע, אולי הלורד בלפור פשוט השמיט את עניין הגבולות הבטוחים. אם כי נדמה לי שגבולות פלסטינה ההסטורית, עם שתי הגדות לירדן – היתה גבול בטוח יותר מאשר "גבולות אושוויץ" – של לפני 67, ביטוי שנגזר מדבריו של הנאצי הידוע לשמצה, אבא אבן:
"אמרנו בגלוי שהמפה לא תיראה יותר כמו ב-4 ביוני 1967. בשבילנו זה עניין של ביטחון ושל עקרונות. מפת יוני שקולה מבחינתנו לסכנה וחוסר ביטחון. אינני מגזים באומרי שיש בה עבורנו משהו מזיכרון אושוויץ. כאשר אנו משערים מה היה מצפה לנו, בנסיבות של יוני 67', אילו הובסנו, אנו נמלאים חלחלה. עם הסורים על ההר ואנו בעמק, עם הצבא הירדני במרחק ראייה מהחוף, עם המצרים המחזיקים בגרוננו בידיהם בעזה – זה מצב שלא יחזור על עצמו בהיסטוריה.
— אבא אבן"
אז, אם אכן ציונות היא בית לאומי לעם היהודי בגבולות בטוחים לשיטתו של משגב– הגבולות של משגב אינם בטוחים ועל כן משגב הוא האנטי-ציוני. ובמידה שהוא רוצה להשיבנו לגבולות אושוויץ, אפשר להחליף "משגב" ב"נאצי". הפעם באופן קוהרנטי.
אבל, לשיטתו של משגב, גם בלפור נאצי, שלא לדבר על "הרצל, אחד העם, אוסישקין, נורדאו, א"ד גורדון, ויצמן ובן־גוריון" ושאר רחובות שלבטח מתהפכים בקברם. משום שכולם מדברים על "בית יהודי", ליהודים. לא בית יהודי לערבים, לא בית יהודי ל"שחורים", ליהודים. החוצפה שלהם, להבדיל בין יהודים ללא יהודים, כאילו יהודים הם גזע מיוחד, או דם טהור. משגב, חוזה הציונות האלטרנטיבית, מתהפך בקברו!
הבעיה של משגב (טוב, נו. אחת מהן) היא – שמשגב, כמו רבים אחרים שספגו אינדוקטרינציה אלימה של השמאל העולמי – הותנה לחוש כאב פיסי לשמע סממן זהות. "יהדות", "עם", "ישראל", כל זה כל כך מבדל, כל כך לא רב-תרבותי. כל כך לא כלל-אנושי. זו כפי הנראה הסיבה, שכשהוא שומע "רוב יהודי", יחד עם מכת החשמלשהוא חווה בשיטת לודביקו, הוא שומע גם "תורת גזע".
אלא, שמה לעשות? משגב חי (זה כבר מצער לכשעצמו) משגב חי במדינה יהודית, ולא בעולם עם גבולות פתוחים, באוטופית מופת שבה חי זאב עם כבש. וכל עוד יש ערבים, יש גם לא-ערבים. וחלקם, מה לעשות? לא-ערבים באופן יהודי למדי.
וכל עוד ישנם גבולות בעולם, שמשמען לא רק "גבולות בטוחים", (ביטוי ריק מתוכן אם מתעלמים מכך שהגבולות אמורים להיות בטוחים מפני מישהו, שהוא ה"אחר" ואם יש לי אחר, יש לי זהות) אז ישנה גם זהות לאומית.
וגם אם ישראל תהיה המדינה היחידה בכל העולם שאין לה שום זהות לאומית, היא עדיין תהיה בעלת זהות לאומית כ"מדינה היחידה ללא זהות לאומית". (תרגיל לוגי לא מסובך. בפועל, ברגע שמדינת ישראל לא תהיה יהודית, היא לא תהיה "אוטופית סך כל אזרחיה", אלא היא תהיה עוד מדינה מוסלמית. זה אמור להיות ברור לכל ישראלי. למעט למי שהצליחו לטמטם אותו מתודית.
על מה, לכל הרוחות, אתה מדבר בכלל?! אם "רוב יהודי" זו מילה גסה, (שצריך להדיר אותה, להחרים, להשתיק לחסל…), משמע, לא צריך להיות רוב יהודי. ואז – מה? מדינה רב-תרבותית ללא כל סמן זהות לאומי, ללא אתוס, ללא דת, ללא הסטוריה משותפת? ונניח לרגע שזה לא יהפוך תוך רגע לטבח מוסלמי ביהודים – אז, תהיה מרוצה?
אבל מה, מסביב אינספור ערבים, שאף שבט,קבוצה או מדינה לא מוכן לסבול את שכניו, הערבים אף הם. ואז מה תעשה, שיתקיפו את מדינת המופת שלך? לא תלחם על זהותה, ייחודה, זכות אזרחיה לחיות על פי אמונתם, על פי המוסר ה"מופתי" שלהם כ"רב תרבותיות"?
ובמה זה שונה מהמצב היום? במה זה שונה, מהציונות של שקד? העובדה שיש לה תפיסת זהות? מזה כבר אמור להיות ברור שאין להמלט מזה. העובדה שהיא יהודיה?
זו מדינת היהודים. ככה זה. כמו שאומר וונגוט.
ואני רק תוהה איך משגב חי עם הדיסוננס של החתירה לקראת "מדינה פלסטינית", תוך הגנה על הנרטיב על פיו "פלסטנים" זה לא רק משהו בעל זהות, אלא גם העם היחיד מבין השניים, שרשאי שתהיה לו כזו…
וברור, שפלסטינים אמורים לקבוע בעצמם את הגדרתם, ואין הם מעוניינים שיהיה יהודי ולו אחד, על אדמת מדינת היודן-ריין העתידית. (אפשר להחליף "פלסטני" ב"נאצי" ) ושאלתי היא – אם באוטופיה של משגב אין זהות יהודית, איך ידעו הפלסטינים את מי להרוג, אם חלילה ידרוך על אדמתם?
חידה.
דומה, שכמו הזרם המטורלל שמשגב מייצג, ישנה מן דיכוטומיה מוזרה, שעל פיה – מדינה פלסטינית על טהרת המוסלמים נראית לו הדבר הנכון, המוסרי ובהתאם ל"זכויות אדם", אבל "רוב יהודי" בארץ ישראל מעורר בו זכרונות למשטרים אפלים.
העדר קריטריון מוסרי אינו בעיה לוגית בלבד, אלא בעיה מוסרית. כלומר, העדרו של מוסר. ולמעשה איך מכנים אלו, שנוקטים מוסר כפול כלפי יהודים? אלו שחושבים שישראל שקמה כבר, אינה לגיטימית כי היא לא מדינת "סך כל מסתנניה, ערבייה, ורק לא יהודייה" ואילו לערבים, שעדיין לא בנו לעצמם אפילו בית חולים ראוי, מגיעה מדינה, ועוד נקייה מיהודים?
איך מכנים אנשים שכאלו? אנטי-ציונים? שמא – אנטישמים?!
ואכן, הסנטימנט האנטישמי הולך והופך ברור (קלאר) יותר בהמשך:
"במידה מסוימת, שקד גרועה אפילו מחבריה, נפתלי בנט ואורי אריאל. הם, לפחות לכאורה, שואבים את ההצדקה לטרלול האידיאולוגי שלהם מאמונה דתית־משיחית. שקד אמנם מקפידה באחרונה להופיע בציבור בשרוולים ארוכים, למען חלילה לא יסור חנה בעיני פוסקי ההלכה (זו גם מילה גסה בשמאלנית. גב"ח) של הפונדמנטליזם היהודי, אבל היא חילונית לחלוטין. בהעדר הדת, נגזר עליה לאנוס את הציונות לשירות הלאומנות הגזענית שלה. "
כלומר, יהודים דתיים, זה גרוע. דת היא תמיד משיחית, (אומר האדם שבאמת חושב ומאמין שהוא חי כבר בעולם הרמוני נטול גבולות ודתות, ורק ישראל מקלקלת לכולם את חבלי המשיח של קץ ההסטוריה) אבל שקד עוד יותר גרועה אפילו מדתייה.
ראשית משום שהיא לא דתיה.
ואם היא לא דתיה, ומשגב בכל זאת שונא גם אותה, אז אין ספק שהיא לאומנית גזענית. היא לאומנית היא היא חושבת שלעם היהודי מגיע בית לאומי, והיא גזענית כי היא מאמינה שב"בית לאומי לעם היהודי" הכוונה היא – לעם היהודי.
"שקד למדה הנדסת מחשב ולא משפטים, גם תואר בהיסטוריה אין לה. נראה, שמכאן חסר לה הבסיס התיאורטי להבין, שמשפט חוקתי וזכויות האדם אינם דברים שניתן ללוש ולעוות על פי תורת גזע. היו כמובן משטרים שעשו זאת; חלקם הלכו עם זה רחוק והגיעו רחוק."
פה, אני כבר חושבת שאין מנוס מתביעת דיבה. ומקוה שהשרה שקד תפעל בעניין. נכון שכבר התרגלנו כל כך לשמוע מאנשים שכל דבר מזכיר להם משטרים אפלים (למעט המשטרים האפלים עצמם. העובדה שמו"ל העיתון בו כותב משגב מחזיק כשותף מו"ל גרמני, שעיתונו הגרמני, בבעלות אביו, זכה לקבל עיטור מגבלס על חריצות יתרה בהפצת תעמולה אנטישמית , זה – לא מזכיר כלום לא אומר כלום, וגם לא מעורר תהיה מה יש למו"ל של עיתון נאצי לחפש בעיתון ישראלי שרק מפסיד כספים. ממש לא).
לגבי "הבסיס התיאורתי של משפט תחוקתי וזכויות האדם", היו סמוכים ובטוחים שלטמבל הזה אין שמץ מושג (אחרת, היה מקדיש את חייו לצאת כנגד הדיקטטורה המשפטית של בג"צ, מחטף "זכויות האדם" שמייתר את המדינה לגמרי, "דמוקרטיה מהותית", והפיכת "הכל שפיט" של שלטון הרשות האחת והיחידה) ולשקד יש הבנה פילוסופית עמוקה בתפיסות ליברליות שבאה לביטוי בחיבור המופתי שלה "משילות ומסילות".
והאירוניה היא:
"האירוניה היא, ששקד אינה מפסיקה לדבר על "רוב יהודי", אף שמפלגתה שואפת לספח את השטחים ובכך להבטיח שבגבולות ארץ ישראל לא יהיה רוב יהודי. לא 50 אלף האפריקאים האומללים שהיא רוצה לכלוא ולגרש ימנעו את הרוב היהודי, אלא מיליוני הפלסטינים — שמהם ימשיכו להישלל לנצח אזרחות מלאה, זכות בחירה, חופש תנועה וחירויות פרט בסיסיות נוספות."
האירוניה היא, שאם לזרם האידאולוגי שמשגב מייצג לא היה אכפת מרוב יהודי, לא היו משתמשים בטיעון הקבוע, שעל פיו אם יסופח שטחי יהודה ושומרו, נאבד את הרוב היהודי.
הנה כי כן, משגב מדבר על רוב יהודי, מה שהופך אותו לשיטתו – לנאצי. אבל, הי זה לא בא מתוך גזענות חלילה, לא ולא! הוא דואג, אכפת לו מ"מיליוני הפלסטינים — שמהם ימשיכו להישלל לנצח אזרחות מלאה, זכות בחירה, חופש תנועה וחירויות פרט בסיסיות נוספות".
זה פשוט קשקוש, שקצרה היריעה: סיפוח, שאיש עדיין לא עמד על טיבו, לא יכלול 95% מהפלסטינים ב-A-B. זה כבר אבוד בשל פשע אוסלו. אותם פלסטנים ב"פלסטין" אכן לא נהנים מזכות בחירה (עברו יותר מ-4000 יום ללא בחירות ברשות), כך ש"חירויות פרט בסיסיות" (עוד סופרלטיב שדמגוגים אינם יכולים להגמל ממנו. כל זכות היא "זכות בסיסית" כל עוד ניתן להאשים את ישראל בהפרתה). ובכן, פלסטינים תחת שלטון עצמי אכן סובלים מהעדר חירויות וזכויות בסיסיות, מהסיבה, ששיח זכויות אינו שייך לתרבות הערבית איסלמית ולמעשה, המוסלמים החיים בישראל סובלים מקולוניזציה מערבית שכופה עליהם לציית לחוקי המדינה שמעניקה, בניגוד לרצונם, חירויות וזכויות שוות גם לנשותם ולבנותם. בין היתר. שלא לדבר על הומואים, או כופרים, וכך מונעים מהם את זכותם התרבותית לשעבד כל מי שפחות חזק מהם. כמו בכל תרבות מולסמית בעולם.
אם הבעיה של משגב הוא שאין למוסלמים חירויות מהסוג המערבי, וזה באמת מטריד אותו, עליו לתמוך ברעיון הסיפוח, ממילא רוב –יהודי מאוס בעיניו – כי רק כך החלשים ביותר בחברה הערבית יזכו לפחות לזכויות בסיסיות . ואם לאומיות מאוסה בעיניו, ונדמית לו כנאציזם, עליו להלחם בשאיפה הלאומית של הפלסטינים, ואם הוא שונא נאצים –עליו להתקומם על הדרישה המתועבת של אבו –מאזן ש"אפילו יהודי אחד לא יהיה על אדמת פלסטין".
אבל, כשאין היגיון, כשאין הגינות, כשמה שמשפיע עליך הוא תמיד רק טקסטים שכבר רוויים אנטישמיות, כשיש לך אישיות עויינת ודחפים אלימים שרק מחפשים את הקורבן לפרוק אותם – יהודים הם הקורבן הנוח ביותר. ומשום שישנם כל כך הרבה יותר אנטישמים בעולם מיהודים, האידיאולגיה של משגב עוד עלולה לקחת אותו רחוק ולהגיע רחוק. ואם לשפוט על פי טקסט זה, הוא כבר מזמן – שם:
" בכך מסמלים שקד וחבריה את האנטי־ציונות השלמה והמושלמת: הם שואפים להמיט חורבן גם על הבית הלאומי היהודי וגם על חברת המופת. חושך לגויים. במקום לשוב ולהטיח בפניה את האמת"
ומתוך אותו בלבול רגשי, זהותי, מתוך ניהליזם מוסרי, ניתן כמובן להסיק כל דבר, למשל, שהציונוות אנטיפציונית, ועוד: "שלמה ומושלמת". לחלום על "חברת מופת" ולהאשים אחרים ב"משחיות מטורללת", לשקר, להפעיל כל מניפוציה דמגוגית אפשרית ולעשות זאת בשם "האמת". כמובן…!
מפתה לכנות אותו ואת הזרם שהוא מייצג "חולי נפש", אלא שהם רבים מכדי לסווג אותם על פי הגדרה שנמדדת על פי סטיה מנורמה, אבל דומני, שהתואר "חולי רוח" הולם את אלו שדעתם נטרפה בשל אידיאולוגיה מטורללת באמת, משיחית באמת, ובשל כך בעלת פונטציאל להיות גם מסוכנת באמת. מנגד, אם רק נחליף "שמאל" ב"טפשות מתודית", נקבל, למעשה את אותו הדבר.
שמישהו ידאג להעביר לדגנרט הזה. זה ירגיש לי טוב כאילו הרבצתי לו.
למה? למה להשאיר את המילים של האוויל אומנם אני מאומן בקריאה סלקטיבית ועיני קיפצה לה את הכתוב בכחול אבל אחר כך נזקקתי לטיפות עיניים.
העתון הזה חושב "חכם" הכותב העתונאי,ית כותב בטור הדעות שלו נאמר מבוסס על ידיעה מבוססת כמו " חתול דרס אדם בן שמונים במעבר החציה" ומביא את תגובת דובר המשטרה – העניין בבדיקה. אחר כך משקיבל הכותב אמינות של עתונאי ישראלי מצוי הוא כותב בעוד ארבע עשרה שורות מה דעתו על המילה שאותה התכוון לכתוב. ומכיווו שרוצה להרוויח אז יש לו מילים חלופיות במקום מילים למשל הוא רוצה לכתוב שם של אשה בשם איילת אז הוא מחפש בגנזך העתון את המילים שהשתמש בהם בשבוע האחרון אנטישמים נאצית מאיילת, גחלת. בוטה . חתול?, חוטאת. צרוייה. מה נשמע, (להוריד זה לא שייך) כלומר, אין ספק, אשה , אולי, ראשת ממשלה, שרה נתניהו, (להוסיף חמגשית) יפה. מנועהף (למה התכוונתי) אווה בראוון, אסציאציה נאצים (אפשר להוסיף שואה ) מילטריזים סוציואקסצנטרי, נכבה, מתווה גאזים (אלקה זלצר) מרלין מונרו או דיטריך ( חבל שלא משלמים לפי אותיות) העסוקה ש/קד השקדייה פורחת להיטלר יש קרחת ציפורים מראש על עץ, תלייה , יזמרו ( בחקירה) זמרייה שקדייה פוסט אקדמיזציה מרעת המשפטים , צרעת המשפטים, קנאת המשפטים, דמוקרטיה ] פגיעה, "חוטי ההון שלטון המובילים לאבדון לכשלון לחרבון" לנגב את הזוועה בטולטיזים נאור, וציבורי. משתנה ( להכניס משתינה בעמידה מהמקפצה) הצינית וולגרית בנט מסוכנת יחודית דמוקרטית פוש גזענות, שנאת זרים,סגרגציה משפטית לאומית נפשעת, נוער גבעות המשפט המתנחלי ימני פשיסטי קיצוני שורף התינוקות בכפרים פלסטינים עדינים ויפים דבוקים לצלע ההר, בית המשפט העליון . תגובת החתול שדרס את הקשיש בן שמונים סגירת מעגל, המשך יבוא אם הנכבה שמתחוללת עלינו כמו הוריקו הארווי הארו, הארור.שיפיל את ביבי לביובי האינסצלציה הקומית מדעית.
אהבתיLiked by 1 person
ושאלתי היא רק – למה?! למה חיממת אותי על הדבר הזה אם יכולת פשוט לכתוב את התגובה הזו? 🙂
אהבתיאהבתי